İnstagram da Kişileri Senkronize Etmeyi Nasıl Durdururuz

İnstagram da Kişileri Senkronize Etmeyi Nasıl Durdururuz

Facebook, Google, icloud ya da adres defterindeki kişilerin seni İnstagram da bulmasını istemiyorsanız veya yeni eklenen kişilerin otomatik senkronize olmasını istemiyorsanız bu makale sizler için…

Yeni bir isim ile yeni bir İnstagram hesabı oluşturmaya çalışırken bazı bilgiler istenmektedir. Bu bilgilerden bir tanesi de telefon numaranız diğeri de e-posta adresinizdir. Bu kayıt gerçekleştirilirken İnstagram programının içerisindeki arkadaş bulucu özelliği otomatik olarak devreye girerek zahmetsizce arkadaş bulmanızı sağlar. Bunu da adres defteriniz, Facebook, Google ve icloud kişilerinizi içeriye aktararak yapar. Bu şekilde İnstagram da kişileri senkronize etme olayı gerçekleşir.

İnstagram arkadaş bulucunun Facebook arkadaşlarınızı bulmasının nedeni hesabınızı Facebook ile oluşturmanızdır. Bu nedenle instagram programının Facebook arkadaşlarınızı bulmasını ve sürekli senkronizeyi çalıştırmasını durdurmak için hesabınızın Facebook bağlantısını kesmeniz gerekmektedir. Burada süreci adım adım sizlere anlatmaya çalışacağız.

Facebook arkadaşlarınızın İnstagram da sizi bulmasını iptal etme

İlk olarak, instagram hesabınızı açın ve ardından sağ üst köşesinde bulunan menü düğmesine basın.

Orada “Bağlı Hesap” ya da “Bağlantılı Hesaplar” seçeneğinin üzerine dokunun ve ardından hangi uygulamayı istiyorsanız onu seçin. Burada biz Facebook bağlantısına tıklıyoruz.

Android ve IOS cihazlarınızdan Facebook bağlantısını kaldır işaretini seçtiğimiz zaman artık Facebook’tan ayrılmış olacağız. Ve yeni eklediğimiz Facebook arkadaşları senkronize olmayacak.

Burada anlattığımız yönergeleri diğer uygulamalar içinde yaparsanız aynı şekilde o uygulamalardan gelecek senkronizelerinde önüne geçmiş olursunuz.

Bir diğeri de İnstagram bağlı hesaplarınız yoksa telefonunuzun ayarlar bölümüne gidip oradan hesaplar sekmesine geliniz. Burada telefonunuzda kayıtlı hesaplar göreceksiniz. Ekran üzerindeki menü seçeneğini tıklayıp “Verileri senkronize et” seçeneğindeki onayı kaldırırsanız İnstagram’da kişileri senkronize etme özelliği durdurulacaktır.

13 Aralık 2016
İnstagram da Kişileri Senkronize Etmeyi Nasıl Durdururuz için yorumlar kapalı
439 kez görüntülendi